Tosty francuskie z masłem orzechowym
Tosty francuskie z masłem orzechowym i bananem
Masz ochotę na wykwintne śniadanie, ale nie chcesz spędzać mnóstwo czasu w kuchni? Nic prostszego! Dzisiaj mamy dla Ciebie przepis na łatwe i szybkie tosty francuskie z masłem orzechowym i bananem. Ten pomysł z pewnością zasmakuje również najmłodszym, więc spróbuj przygotować nasze tosty dla swoich pociech
Składniki:
- 1 jajo L
- 50 g chleba tostowego (można użyć pełnoziarnisty)
- 50 g mleka migdałowego lub bez laktozy
Dodatki:
- 60g banana
- 30 g masła orzechowego smooth
- Szczypta cynamonu
Jak przygotować?
- Jajko rozbełtaj widelcem z mlekiem i szczyptą cynamonu.
- Pieczywo zamocz w masie jajecznej.
- Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy i smaż na niej tosty, z obu stron aż do zarumienienia.
- Usmażone tosty przekrój na pół. Ułóż na talerzu w wieżyczkę, przekładając pokrojonym bananem.
- Na koniec tosty polej masłem orzechowym.
Wartości odżywcze:
Kalorie: 400 kcal
Białko 17g
Węglowodany: 46g
Tłuszcze: 16g
