Sałatka owocowa z pastą z nerkowców
Sałatka owocowa z pastą z nerkowców.
Idealna opcja na letni deser, czy drugie śniadanie w upalne dni. Taką sałatkę możesz przygotować ze swoich ulubionych owoców (najlepiej sezonowych). Jako dodatek, możesz również dołożyć źródło białka w postaci jogurtu wysokobiałkowego, twarogu, czy serka wiejskiego. Dzięki temu posiłek będzie jeszcze bardziej sycący!
Pamiętaj o zdrowych tłuszczach w postaci ulubionej pasty orzechowej, dzięki której sałatka owocowa zyska wyjątkowego smaku. Spowolni również proces opróżniania żołądka – co wpłynie korzystnie na kontrole łaknienia.
Składniki:
- 100 g truskawek
- 50 g nektarynki
- 50 g winogrona
- 30 g borówek
- mix sałat, szpinak
- 10 g orzechów włoskich
- 20 g pasty z nerkowców
Jak przygotować?
- Umyj sałatę i owoce
- Sałatę i szpinak ułóż misce.
- Pokrój owoce i udekoruj nimi sałatkę. Polej pastą i posyp orzechami. Smacznego!
Wartości odżywcze:
Kalorie: 300 kcal
Białko 7g
Węglowodany: 34g
Tłuszcze: 16g
