kulki proteinowe z pastą orzechową z kokosem

Proteinowe kulki kokosowe

Proteinowe kulki kokosowe

Jeżeli uwielbiasz słodycze, a dodatkowo jesteś fanem kokosa – koniecznie wypróbuj nasz przepis na proteinowe kulki z pastą orzechowo kokosowa! Ten wysokobiałkowy deser możesz jeść bez wyrzutów sumienia i potraktować go jako przekąske lub pożywne drugie śniadanie. Sportowcy pokochają go za dużą ilość białka w porcji, a zwolennicy diety ketogenicznej za to, że zawiera małą ilość węglowodanów. Dzięki temu, że kulki zawierają sporą ilość białka i zdrowych tłuszczy – na długo zapewnią nam uczucie sytości. Te kulki są tak szybkie w przygotowaniu, a tak pyszne, że aż ciężko w to uwierzyć! Często mamy ochotę przekąsić coś słodkiego, ale nie zawsze mamy czas na pieczenie ciasta czy ciasteczek.. I właśnie w takich momentach warto wypróbować ten przepis!

Składniki:

  • 150 g twarogu
  • 20 g pasty orzechowej z kokosem
  • 30 g jogurtu typu skyr lub maluta
  • 20 g wiórków kokosowych
  • 10 g czekolady gorzkiej
  • Opcjonalnie: erytrytol, słodzik

Jak przygotować?

  1. Twaróg przełóż do miski i rozgnieć widelcem.
  2. Dodaj jogurt, pastę kokosową i wymieszaj.
  3. Wiórki wysyp na talerz Z masy uformuj kulki i obtocz w wiórkach.
  4. Całość wstaw do lodówki na minimum 1 godzinę.
  5. Przed podaniem posyp startą czekoladą. Jeżeli lubisz bardziej słodkie dodaj do masy erhtrytolu lub rozpuszczony słodzik.

Wartości odżywcze:

Kalorie: 500 kcal
Białko 35g
Węglowodany: 17g
Tłuszcze: 32g

kulki proteinowe
5/5 - (3 votes)

Similar Posts