Omlet czekoladowy z masłem orzechowym

Przepis na omlet czekoladowy z masłem orzechowym

Przepis na omlet czekoladowy z masłem orzechowym

Pyszny, wilgotny i mocno czekoladowy omlet z masłem orzechowym! Propozycja na jesienne śniadanie z wykorzystaniem sezonowej dynii! Przepis, który króluje u nas w sezonie jesienno-zimowym! Jeśli chciałabyś spróbować śniadania na słodko, ale dotąd nie znalazłeś odpowiedniego przepisu, musisz koniecznie spróbować naszego omletu czekoladowego z masłem orzechowym.

DLACZEGO POKOCHASZ TEGO OMLETA CZEKOLADOWEGO Z MASŁEM ORZECHOWYM?

Smakowity: w tym omlecie znajdziesz wszystkie smaki jesienne. Smakuje nawet lepiej niż ciasto dyniowe i masz go tylko dla siebie!

Zdrowy: jest wykonany ze wszystkich zdrowych składników!  Jeśli tylko użyjesz do niego dobrej jakości mąki, masła orzechowego bez cukru, będzie to pyszne, zdrowe i sycące śniadanie..

Prosty i szybki : przygotowanie omleta wymaga niewiele czasu. Wystarczy zmiksować składniki ciasta i usmażyć omlet! Widzisz jakie to proste?

Składniki:

  • 1 jajko
  • 35 g mąki gryczanej 
  • 10 g odżywki białkowej
  • 5 g kakao
  • 60 g banana
  • 80 g upieczonej dynii (zamiast dynii możesz dodać więcej banana)
  • 50 g wody gazowanej
  • Szczypta cynamonu 

Dodatki:

Jak przygotować?

  1. Zmiksuj składniki na omlet. 
  2. Rozgrzej patelnię i natłuść ją delikatnie (polecam spryskać pamem).
  3. Na rozgrzaną patelnie wlej masę na omlet i smaż pod przykrywką przez kilka minut z obu stron
  4. Wyłóż omelt na talerz. Posmaruj jogurtem. Dodaj owoce, a na koniec całość polej pastą orzechową z białą czekoladą. Smacznego!

Wartości odżywcze:

Kalorie: 500 kcal
Białko 30g
Węglowodany: 62g
Tłuszcze: 18g

omlet z masłem orzechowym
Przepis na omleta czekoladowego

Podobne wpisy