Przepis na omlet czekoladowy z masłem orzechowym
Przepis na omlet czekoladowy z masłem orzechowym
Pyszny, wilgotny i mocno czekoladowy omlet z masłem orzechowym! Propozycja na jesienne śniadanie z wykorzystaniem sezonowej dynii! Przepis, który króluje u nas w sezonie jesienno-zimowym! Jeśli chciałabyś spróbować śniadania na słodko, ale dotąd nie znalazłeś odpowiedniego przepisu, musisz koniecznie spróbować naszego omletu czekoladowego z masłem orzechowym.
DLACZEGO POKOCHASZ TEGO OMLETA CZEKOLADOWEGO Z MASŁEM ORZECHOWYM?
Smakowity: w tym omlecie znajdziesz wszystkie smaki jesienne. Smakuje nawet lepiej niż ciasto dyniowe i masz go tylko dla siebie!
Zdrowy: jest wykonany ze wszystkich zdrowych składników! Jeśli tylko użyjesz do niego dobrej jakości mąki, masła orzechowego bez cukru, będzie to pyszne, zdrowe i sycące śniadanie..
Prosty i szybki : przygotowanie omleta wymaga niewiele czasu. Wystarczy zmiksować składniki ciasta i usmażyć omlet! Widzisz jakie to proste?
Składniki:
- 1 jajko
- 35 g mąki gryczanej
- 10 g odżywki białkowej
- 5 g kakao
- 60 g banana
- 80 g upieczonej dynii (zamiast dynii możesz dodać więcej banana)
- 50 g wody gazowanej
- Szczypta cynamonu
Dodatki:
- 50 g jogurtu wysokobiałkowego
- 20 g pasty orzechowej z białą czekoladą
- 80 g owoców
Jak przygotować?
- Zmiksuj składniki na omlet.
- Rozgrzej patelnię i natłuść ją delikatnie (polecam spryskać pamem).
- Na rozgrzaną patelnie wlej masę na omlet i smaż pod przykrywką przez kilka minut z obu stron
- Wyłóż omelt na talerz. Posmaruj jogurtem. Dodaj owoce, a na koniec całość polej pastą orzechową z białą czekoladą. Smacznego!
Wartości odżywcze:
Kalorie: 500 kcal
Białko 30g
Węglowodany: 62g
Tłuszcze: 18g

