Naleśniki z pastą kokosową
Fit naleśniki z pastą kokosową
To pomysł, na pyszny i słodki posiłek. Odżywiając się zdrowo wcale nie musisz rezygnować z takich przyjemności jak naleśniki, czy gofry. Kluczem jest odpowiedni dobór składników – wymiana cukru na zdrowszy zamiennik jak erytrytol, czy ksylitol. Zamiana mleka pełnotłustego, na odtłuszczone lub roślinne. Przy wyborze dodatków kieruj się jak najlepszym składem produktów – wybierz masło orzechowe bez dodatku cukru, oleju palmowego i zbędnych konserwantów.
Połączenie masła orzechowego i kokosa z delikatnymi naleśnikami – to przepis, który koniecznie musisz wypróbować!
Składniki na ciasto:
- 1 całe jajo L
- 35 g mąki owsianej
- 120 g mleka migdałowego
Nadzienie:
- 100 g twarogu półtłustego
- 5 g wiórków kokosowych
- 50 g skyra naturalnego
- 15 g erytrytolu
Dodatki:
- 100 g truskawek
- 50 g borówek amerykańskich
- 15 g pasty orzechowej z kokosem

Jak przygotować?
- Składniki na naleśniki zmiksuj.
- Dużą patelnie natłuść oliwą, rozgrzej i usmaż naleśniki.
- Twaróg zmiksuj z wiórkami, skyrem i erytrytolem.
- Gotowe naleśniki nadziej twarożkiem i złóż w dowolny sposób. Polej pastą i udekoruj owocami.
Wartości odżywcze:
Kalorie: 495 kcal
Białko 45g
Węglowodany: 58g
Tłuszcze: 12g