Makaron ryżowy z kurczakiem i masłem orzechowym
Makaron ryżowy z kurczakiem i masłem orzechowym
To szybkie, aromatyczne i pożywne danie z patelni. Z jego przygotowaniem poradzi sobie każdy! Wystarczy pokroić, doprawić, chwilkę podsmażyć i już! Pyszne danie w kilka minut gotowe. Świetnie sprawdza się również w tym połączeniu pasta migdałowa.
Składniki:
- 100 g fileta z kurczaka
- 50g makaronu ryżowego
- 30 g oliwek czarnych lub zielonych
- 5 g oliwy z oliwek
- 30 g masła orzechowego
- 0,5 szt. cukinii
- 1 marchew
- 0,5 szt. Papryki
- Przyprawy (sos sojowy, curry)
Jak przygotować?
- Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Mięso pokrój w kostkę. Cukinie i marchew w drobne plastry (możesz użyć obieraczki) Dodaj sos sojowy, paprykę i podsmaż na łyżce oliwy.
- Pod koniec dodaj, makaron, masło orzechowe, oliwki i wymieszaj. Całość zostaw chwilę pod przykrywką, aby przeszło smakiem.
Wartości odżywcze:
Kalorie: 534 kcal
Białko 33g
Węglowodany: 44g
Tłuszcze: 24g

